Lindahls Bageri – Den pigga 85-åringen

Den första oktober år 1938 kom Gösta och Valborg Lindahl till Trädgårdsgatan i Norrköping för att ta över Torstenssons konditori som han har köpt. Gösta som tidigare haft bageri i såväl Ringarum som Skänninge vet vad han vill erbjuda; konditorivaror och bakverk av bästa kvalitet, personliga caféupplevelser och hög service. Tillsammans med ambitionen att vara marknadsledande i Norrköping har det förblivit vår affärsidé genom åren.

Under 1940-talet byter Lindahls konditorier lokaler några gånger. Södra promenaden och S:t Persgatan är två av adresserna. Under flera år bedrivs också en brödbutik på Drottninggatan. På samma gata ligger Häggströms, ett av Norrköpings äldsta och finaste konditorier som Lindahls förvärvar 1949.

Under 1950-talet köper Inge och Ulla Lindahl konditorierna Mecka, Cleo och bageriet på Linköpingsv.51 samt Ferms bageri på Generalgatan. En milstolpe inträffar då butiken på Repslagargatan 42 öppnas.

År 1969 öppnades butiken i Spiralen, vilken blir ett stort steg för Lindahls och dess kunder. Köpmannahuset Spiralen var störst i Sverige och räknas som en föregångare idag.

År 1979 flyttade Lindahls hela produktionen till Lindåkersgatan i Butängen där vi sedan dess har bakat matbröd och konditorivaror. Tio år senare öppnade Lindahls sin tredje butik med ståfika mitt på ströget i Spiralen.

Även nittiotalet blir händelserikt. 1994 slog Maxihuset upp sina portar och Lindahs får möjlighet till en butik med stor servering och serverar allt ifrån konditorivaror till dagens rätt. Samtidigt byggdes vår butik på Spiralen om och flyttades till ett annat läge i varuhuset.

1997 byggde vi om bageriet och öppnade Bagarboden, en butik med servering.

1998 öppnade vi vår butik i Spiralen ströget, också den med servering.

År 2000 efter milleniumskiftet öppnadeLindahls också i det ombyggda Hageby Centrum. Spiralen är ombyggt och vi slog ihop våra två butiker till en stor med både inne- och uteservering. 2006 öppnade vi också en take-away i Spiralen.
Mot slutet av 2008 gjorde Lindahls en satsning på egentillverkad glass. Investeringen blev lyckosam och har idag utvecklats till en stor glassproduktion med ett brett sortiment av våra duktiga konditorer.

I februari 2009 öppnade vi en butik på ett nytt läge i Maxihuset, numera Ingelsta Shopping. Denna butik var början på en ny och mer modern design av både butik och servering för Lindahls.

I oktober samma år byggdes en helt ny butik med servering i Hageby Centrum, i samma design som den på Ingelsta Shopping.Det här blev vår första servering i två plan med en härlig utsikt över hela köpcentret, som idag heter Mirum Galleria.
2010 genomförde vi en renovering och uppfräschning av butiken i Bagarboden.

2011 blev ännu ett historiskt ögonblick i Lindahls historia. Då öppnade vi en ny butik med servering i Viberga handelscentrum, i Finspång. Det var vårt första steg utanför Norrköping. Även denna butik är i samma nya fina design, med en stor servering.

2013 är året då vi firade 75 år och vi kände oss stolta över att fira den händelsen! Under hösten byggde vi om vår butik i City, i varuhuset Spiralen. Det är den största ombyggnaden Lindahls gjort och den nya butiken invigdes i slutet av oktober. Vi är mycket nöjda med vår nya butik och vi har nu möjlighet att nå en bredare publik med vårt utökade sortiment. Vi är fortfarande ett konditori med ett brett sortiment när det gäller bröd och konditorivaror. Vi har utökat vårt smörgås och sallads sortiment samt öppnat ett Lindahls Deli i vår butik. Från vår Lindahls Deli erbjuder vi flera rätter med underbara smaker och mat som är nyttig utan tillsatser, ett resultat efter vårt samarbete vi har med Fredrik Paulún. Vår servering är stor och kan ta emot uppemot 135st gäster. Under vår och sommaren har vi en stor uteservering utanför vår butik.

Mars 2016 öppnade vi vårt senaste tillskott och det är vår butik med servering på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Precis vid entrén i sjukhuset hittar du vår fina butik där vi har ett brett sortiment. Det finns bröd och konditorivaror, luncher såsom sallader, smörgåsar och även ett Paulúns Deli. Vi har också en Take away avdelning där vi erbjuder olika drycker, smoothies, sallader m.m. för den som snabbt vill köpa med sig något att äta. Vår egen glass som blivit så populär säljer vi även här.

I dag drivs företaget av Björn och Pernilla Lindahl. Vi har många duktiga och engagerade medarbetare som tillsammans med oss driver företaget framåt!

Våra konditorier med serveringar finns idag på sex olika ställen i Norrköping och Finspång. Vi är väldigt stolta över våra medarbetare som idag är över 100 stycken. Låg personalomsättning och en välutbildad, hängiven personalstyrka är tillsammans med våra välsmakande produkter våra största styrkor.

Välkommen att dela lite av livets goda med oss, vi delar det nämligen gärna med dig!

Vi ses!
Björn och Pernilla Lindahl